Vanaf mijn kinderjaren fiets ik al erg graag. Op mijn 17e trok ik de stoute (fiets) schoenen aan en vertrok ik per ligfiets naar Parijs. De jaren daarop maakte ik jaarlijks een fietsvakantie. Toen was ik nog geen fietsenmaker, maar had ik al wel een technisch beroep aan het spoor. In 2001 nam ik een grote beslissing. Ik zegde mijn baan op om op de fiets bepakt door noord Europa te trekken.

Vanaf dat moment was ik verkocht en trok ik als fietsreiziger de wereld over. Ik fietste o.a. naar Peking, dwars door Canada, door Afrika en in alle uithoeken van Australie. Ruim 100.000 km door 48 landen aan Fietsplezier. Toen ik eind 2009 besloot om me te settelen in Deventer was dit avontuur voorbij. Kort daarop begon ik fulltime als fietsenmaker. De liefde voor het vak en enige praktijkervaring was er al wel. Toch heb ik in die jaren enorm veel bijgeleerd. Natuurlijk door dagelijks in de werkplaats en winkel te werken, maar ook door bijscholingen op de tweewieler academy van INNOVAM.

Anderzijds heb ik ook nu nog dagelijks profijt van mijn enorme fietservaring. U koopt toch ook geen biefstukje bij een vegetarische slager?  Zoveel fietsen, zoveel systemen en niet in de laatste plaats zoveel wensen! Ook nu ik als zelfstandige werk, zal ik de laatste ontwikkelingen blijven volgen. Zodat ik u als allround vakman het Fietsplezier kan blijven brengen.

Maarten Jansen