Van 23 december tot 8 januari is Fietsplezier aan huis gesloten

 

Een terugblik en wat neuzelen aan het eind van het jaar kan geen kwaad. Eigenlijk vond ik 2023 om persoonlijke redenen maar een verdrietig jaar, maar ik wil jullie graag even meenemen naar een mooi moment. Ik zal nooit vergeten dat ik in Glasgow, Mathieu van der Poel wereldkampioen heb mogen zien worden. Het feit dat dit onderdeel was van mijn fietsvakantie, maakte het feest compleet. Naast alle euforie, moest ik ook een moment terugdenken aan het WK wielrennen ik Kopenhagen van 2011. Daar werd het fietsen echt gevierd en viel het op hoe populair de fiets was. Vandaag de dag is Denenmarken een van de sterkste wielerlanden. En er is ook nog Deens aanstormend talent op komst. Vergeef me de wat lange intro, ik ga over op het hier en nu. Het huidige straatbeeld van Nederland doet niet vermoeden dat er hier veel wielertalent op komst is. Ik vind het soms best zorgelijk om te zien. Een land vol tweewielers, maakt ons nog geen land vol "echte" fietsers. Het lijkt ook wel dat "we" de onschuld een beetje zijn kwijtgeraakt. Laatst hoorde ik in het nieuws over bendes op de Fat bike. Nu lijkt deze fiets mij slechts een passant, maar de link is wel gemaakt. Meer dan ooit wordt er ook openlijk gediscussieerd over een helmplicht. Ik ben tegen (en met mij de fietsersbond) Ik vind dat je de nieuwe generatie moet meegeven dat fietsen normaal is, in plaats van gevaarlijk. En ja, moe met tegenwind is ook normaal. Ik ben ook tegen victim blaming. Bij de meeste fietsers die verongelukken, komt dit door een onbesuisde automobilist. Dat neemt niet weg dat we als fietsers ook de hand in eigen boezem moeten steken. Fietsen is net politiek. Blijkbaar hebben we ons een manier van fietsen populair gemaakt die toch ook veel afkeer opwekt. Uiteindelijk wordt afkeer gevolgd door gewenning, of inkeer? Zo nu dit allemaal van het hart is, kan ik mooi de vakantie beginnen. Ik hoop jullie het komende jaar weer veilig op de weg te mogen houden. Ik twijfel er niet aan dat de fiets mij ook het komende jaar weer volop bezighoudt. Voor nu wens ik jullie heel fijne feestdagen en een gezond 2024. O ja en wees een beetje lief voor elkaar onderweg.

 

Groet,

 

Maarten

 

Fietsplezier aan huis is gesloten van 24 december tot 3 januari.

 
Jullie hebben misschien weleens gehoord dat het leven wordt vergeleken met fietsen. "Om balans te houden, moet je vooruit blijven gaan" Aan het einde van dit jaar lijken we weer een beetje terug bij af. Een goede balans is tijdens een sur place nog veel belangrijker. En natuurlijk veel moeilijker. Ook omdat we het niet gewend zijn. De ouderwetse sur place is al jaren onderhevig aan strenge regels. We moeten vooruit. Vergeet niet dat als we stil staan, het veel makkelijker is om elkaar vast te houden of een schouderklopje te geven. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.
Hopelijk mag ik jullie vanaf 3 januari weer vooruit helpen.
 
groet,
 
Maarten

 

 

Paasweekend 2021

Beste mensen,

Van vrijdag 2 april tot en met maandag 5 april is Fietsplezier aan huis gesloten.

 
 
 
Beste mensen,
Moe zijn we er allemaal van, maar we moeten nog verder met het "nieuwe normaal" Om nog maar te zwijgen van wat er dit weekend te gebeuren staat. Gelukkig kan ik jullie dagelijks service aan de deur bieden op de reeds bekende afstand. Ik krijg echter ook dagelijks telefoontjes met de vraag of het werk gewoon doorgaat? Nou gelukkig wel dus. En zolang ik mijzelf gezond voel, gaat alles gewoon door. We weten niet wat er nog allemaal komt, maar vooralsnog is het gelukkig in Den Haag ook duidelijk dat een fijne fiets essentieel is.
groet,
Maarten

 

 

Gesloten van 19 december tot 4 januari

 

Beste Mensen

 

2020 een jaar dat ons lang bij zal blijven. Een jaar dat we snel willen vergeten loopt op z’n eind. Een moeilijk jaar voor ons allemaal. Sinds dat we in de ban zijn van het coronavirus loopt bij mij het werk onverminderd door. Hiervoor ben ik jullie allemaal erg dankbaar. Ook nu, in de donkerste dagen van het jaar, de regels strenger dan ooit zijn, gaat het werk "gewoon" verder. De komende 2 weken echter even niet. Een feestvakantie zal het misschien niet worden, maar mij vervelen zal ik zeker niet. Wat volgend jaar allemaal brengt, is gissen. Een fijne gedachte om mee te nemen is dat fietsplezier corona-proof is. Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gezond 2021.

 

Groet,

Maarten

 

 

Geopend ten tijde van het coronavirus

Beste Mensen,

Niemand ontkomt aan de gevolgen van het coronavirus. Ook als u zich, net als ik, kerngezond voelt, heeft het gevolgen op uw dagelijks leven. Met de richtlijnen van het RIVM in de hand proberen we een soort van nieuw "normaal" te vinden. Zeker nu het overduidelijk is dat het bestrijden van het virus een lange adem vraagt. Wel of niet de straat op, het is ineens een vraagstuk. Als u toch de straat op moet, lijkt alleen op de fiets een hele veilige manier. Voor een gezonde fiets hoeft u gelukkig de drukte niet op te zoeken. Als ik bij u aan de deur sta, is het gemakkelijk om voldoende afstand te houden. U kunt mij op ruim 1,5 m afstand prima uitleggen wat de wensen betreffende uw fiets zijn. In mijn mobiele werkplaats heb ik alles bij me om alleen in mijn eigen ruimte te werken. Na een geslaagde reparatie en proefrit, was ik mijn handen en desinfecteer ik uw fiets. Daarna kunt u per pin betalen. Samen met u, hoop ik op leukere tijden. Tot die tijd ben ik u graag van dienst naar de realiteit van de dag.

Groet,

Maarten

 

 

Momenteel ben ik met gepaste trots mijn nieuw bedrijfswagen aan het inrichten. Maandag 10 februari 2020 zal deze operationeel zijn.

 

Paasweekend

Van vrijdag 19 april t/m maandag 22 april is Fietsplezier aan huis gesloten. Als u een verzoek per mail indient, wordt en 23 april contact met u opgenomen.

groet,

Maarten

Laatste snufje in mobiele werkplaats

Doordat mijn mobiele werkplaats is voorzien is van een professionele spaakdraadwals, heb ik iedere spaaklengte in een handomdraai voorradig. Hierdoor is reparatie van uw wiel (wat voor wiel dan ook)  dan ook nimmer een probleem

Feestdagen,

Van 22-12-2018 t/m 01-01-2019 is Fietsplezier aan huis gesloten. In deze periode kunt u natuurlijk wel reparaties via de e-mail aanvragen. Dan wordt er 2 januari contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen. Via deze weg wens ik een ieder prettige feestdagen en een voorspoedig 2019.

 

Vakantie 2018

Van 15 juni 2018 t/m 2 juli 2018 is Fietsplezier aan huis gesloten. Tijdens deze periode kunt u verzoeken enkel indienen via E-mail. Op 3 juli wordt er dan contact met u opgenomen voor een afspraak.

groet,

Maarten

 

 

Hemelvaartsdag,

Op donderdag 10 mei 2018 rijdt de werkplaats niet uit.

groet,

Maarten

Paasweekend,

Het paasweekend is voor mij een lang weekend. Dit betekend dat de mobiele werkplaats van 14 t/m 17 april 2017 niet zal uitrijden.
Tijdens deze dagen kunt u gerust een bericht achterlaten of een mail sturen. Dan neem ik 18 april contact met u op om u zo
spoedig mogelijk te helpen.

Groet,
Maarten

Op zaterdag 11 en 12 februari 2017 is Fietsplezier aan huis aanwezig op de fiets en wandelbeurs in Utrecht. Op het zogenaamde "techniekplein" geef ik aan het publiek
een demonstratie hoe je een wiel bouwt en/of hoe je een spaak vervangt. Sterke wielen is natuurlijk essentieel voor een geslaagde fietsvakantie. Op deze zaterdag
kan ik dus geen reparaties inplannen. Natuurlijk kunt u wel gewoon een verzoek indienen via e-mail, dan neem ik maandag 13 februari contact met u op.

13001258_913783752076495_665304733177939117_n12963546_913783778743159_3345497570421051568_n

Fietskoerier Deventer is fan van de bakfietsen van Bullit. Voor hen en Janneke heb ik dit bijzondere examplaar gebouwd. Een "racefiets" voor het hele gezin.

Belangrijke informatie tijdens PAASWEEKEND

Het Paasweekend is voor Fietsplezier aan huis een lang weekend. Dat betekend dat van 24 t/m 29 april de mobiele werkplaats niet zal uitrijden.

Natuurlijk kunt u wel een bericht achter laten per e-mail of voicemail. Dan neem ik contact op voor een afspraak.

 

Met vriendelijke paasgroet,

Maarten

 

 

Openingstijden rondom de feestdagen 2015

Donderdag    24 december        9.00 - 17.00 uur

Vrijdag         25 december       gesloten

Zaterdag      26  december      gesloten

Maandag      28  december      11.00 - 19.00 uur

Dinsdag        29  december      12.00 - 19.00 uur

Woensdag    30  december       9.00 -   19.00 uur

Donderdag   31  december       9.00 -   17.00 uur

Vrijdag          1 januari            gesloten

Zaterdag       2  januari            gesloten

Augustus 2015, Dagblad de Stentor over Maarten Jansen - Fietsplezier aan huis
Als u 's ochtends naar het werk toe pech heeft, zorgt Fietsplezier aan huis dat u 's middags weer fluitend naar huis kunt. Als het personeel van kinderdagverblijf Kiekeboe in Diepenveen pech heeft, staat dit garant voor publieke belangstelling

Op vrijdag 17- en zaterdag 18 april, is er geen ruimte voor extra reparaties. Vrijdag ben ik wel gewoon telefonisch te bereiken om uw fiets voor volgende week in te plannen. Dus als uw fiets voor het weekend klaar moet zijn, neem dan uiterlijk donderdagmiddag contact met me op. Met vriendelijke groet, Maarten Jansen.

26 Maart 2015, Dagblad de Stentor over fietsplezier aan huis
3 maart: Vandaag voor een klant een extra sterk wiel gemaakt. Als u op zoek bent naar een sterk wiel (tandem, bepakte fiets, zware berijder) Kan ik deze voor u maken. Door het gebruik van de juiste onderdelen, in combinatie met mijn toewijding, durf ik hier een jaar garantie op te geven voor spaakbreuk.
Natuurlijk begint fietsplezier bij de kinderen. Toen basisschool de Sleutel in Schalkhaar als weekthema fietsen had, ging ik dan ook graag op bezoek bij groep 1. En laat de juf nu net een lekke band hebben.